Ajankohtaista

Vuoden Hyvä Käytäntö löytyy Joensuusta – lahjoitettuja kodintavaroita tarjotaan nuorille ja vähävaraisille

Hyvä käytäntö 2020. Josnan työntekijät osoittavat Joensuuta karttapallolla.

NAL on myöntänyt Vuoden Hyvä Käytäntö -palkinnon Joensuun Seudun Nuorisoasuntoyhdistykselle kodintavaroiden lahjoitustoiminnasta.

Idea kodintavaroiden lahjoitustoimintaan on lähtenyt todellisesta tarpeesta. Yhdistyksen palveluissa oli paljon nuoria, joilla ei ole kodintavaroita lainkaan, ja toisilla kaapit tursuavat ylimääräistä tavaraa.

Joensuun SOMA-toiminnassa kehitettiin toimintamalli kodintavaroiden lahjoitukseen vähävaraisille Joensuun alueella. Toiminnassa on yhteistyössä kuntouttava pajatoiminta, sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Siun sote sekä järjestötoimijoita. Yhdistys ja yhdistyksen vapaaehtoiset tarjoavat lahjoitustoimintaan tarvittavan työntekijäresurssin ja pajatoiminta noutaa ja vie isompia tavaroita. Lahjoituksia on noin 20–40 kpl kuukaudessa. Toiminnassa hyödynnetään myös yritysyhteistyötä kierrätysalan liikkeiden kanssa.

Palkinnon myöntänyt NAL:n laatutyöryhmä piti tärkeänä, että kehitetty toimintamalli tarjoaa konkreettista apua nuorille ja siinä hyödynnetään laajasti paikallista yhteistyöverkostoa. Vuoden Hyvä Käytäntö -palkinto on 500 euroa, jonka yhdistys voi käyttää toimintansa edelleen kehittämiseen. Onnea Josna!

Nuorisoasuntoliitto NAL ry
Scroll to Top