Arkistoidut julkaisut

 

Asumisen mieli -hanke

NALin Asumisen mieli -hanke on päättynyt, mutta hankkeen tuotoksia jää elämään NAL-paikallisyhdistysten arkeen. Hankkeen aikana vahvistettiin ja tehtiin näkyvämmäksi asumisohjaajien tekemää nuorten mielenterveyttä edistävää työtä.

 

TJ50-esite

TJ50-esite on suunnattu varusmiehille, joiden kotiutuminen lähestyy. Esitteen tarkoituksena on saada varusmiespalvelusta suorittavat nuoret pohtimaan ja suunnittelemaan omaa palveluksenjälkeistä asumistaan ja toimeentuloaan hyvissä ajoin ennen palveluksen päättymistä.

 

Olisinpa kotona – opas nuorten asumisen tukemiseen osana moniammatillista ennaltaehkäisevää yhteistyötä

Olisinpa kotona -opas on tarkoitettu arjen työvälineeksi nuorten kanssa työskenteleville ammattilaisille. Oppaaseen on koottu perustietoa nuorten itsenäistymisestä lapsuudenkodistaan, nuorten asumisesta, asumisen ongelmista ja ongelmien ennaltaehkäisemisestä. Opas antaa välineitä siihen, miten ottaa asumisasiat puheeksi nuorten kanssa, miten asumistilannetta kartoitetaan ja mitä muuta nuorten asumisessa tulisi huomioida.

 

Olisinpa kotona -päätösjulkaisu

Nuorten asunnottomuuden ennaltaehkäisyhankkeen (2012–2015) päätösjulkaisu: vinkkejä, oppeja ja asiaa neljän vuoden hankkeen ajalta. Huom! Jos julkaisu ei aukea, kokeile toista selainta.

 

Kaikki lähtee kotoa – opas lapsuudenkodista itsenäistyvän nuoren asumisen tukemiseen

Kaikki lähtee kotoa -opas on tarkoitettu avuksi itsenäistyvien nuorten vanhemmille, kasvattajille ja nuorille itselleen. Opas antaa tietoa ja eväitä keskustelulle ja arjen taitojen harjoittelulle lapsuudenkodissa tai muussa tähän rinnastettavassa ympäristössä. Asumiseen liittyvät tiedot ja taidot auttavat nuorta sopeutumaan uuteen elämäntilanteeseen ja helpottavat itsenäisen asumisen aloittamista.

Koulutusmateriaalit

Nuorisoasuntoliitto NAL ry
Scroll to Top