Nuorisoasuntoliitto NAL

Koulutusmateriaalit

Asumisen ABC -materiaalit koulutuksen tueksi

Kouluttaja tai opettaja, tarvitsetko tukimateriaalia koulutustyöhön? Tältä sivulta löydät kouluttajan oppaan, asumisen ja taloudenhallinnan tehtäviä, opetusvideoita ja muita materiaaleja. Voit myös tilata Asumisen ABC -kouluttajan maksutta!

Oppiainerajat ylittävää materiaalia voi käyttää peruskouluissa, toisen asteen oppilaitoksissa, lukioissa ja nuorten työpajoilla. Asumisen ABC:n sisältö on tiivistetty painettuun Omaan kotiin -oppaaseen.

Tutustu ensimmäiseksi kouluttajan oppaaseen. Se esittelee Asumisen ABC -koulutusmateriaalin ja antaa vinkkejä sen käyttöön. Oppaassa on valmiita tuntisuunnitelmia.

 

Rahasta ja asumisesta kannattaa puhua -huoneentaulu

Rahasta ja asumisesta kannattaa puhua -huoneentaulu helpottaa arjesta, asumisesta ja rahankäytöstä puhumista myönteiseen ja ratkaisukeskeiseen sävyyn. Se sisältää keinoja ja apukysymyksiä, kuinka ottaa asumisen asiat ja taloudenhallinta esiin asiakastapaamisen yhteydessä. Lisäksi huoneentaulu sisältää toimintaohjeita, joilla asiakasta voi auttaa ottamaan raha- ja asuntoasiat haltuun. Huoneentaulusta on tehty omat versiot sekä nuorille että ammattilaisille.

 

Asumisen koulutusmateriaalit

Kohti omaa kotia: johdanto itsenäiseen asumiseen 

Mitä tarkoittaa 1h+kk? Mistä asuntoa kannattaa etsiä? Onko nyt oikea hetki muuttaa omilleen, vai kannattaisiko odottaa vielä? Kohti omaa kotia -esitys auttaa käsittelemään asumisen ja asunnon hakemisen perusasioita omilleen muuttamista harkitsevan nuoren kanssa.

Asuminen omassa kodissa: tietoa itsenäisestä asumisesta

Kun oma koti on hankittu, mitä asioita nuoren täytyy itse osata tehdä? Miten huolehditaan paloturvallisuudesta? Miten sisätilojen tuholaisia ennaltaehkäistään? Valitse tilanteeseen sopiva teemaesitys.

 

Taloudenhallinnan koulutusmateriaalit

Miten laaditaan budjetti? Mitkä menot täytyy maksaa joka kuukausi, mitkä harvemmin? Miksi tuleviin menoihin kannattaa varautua ennalta? Miten selviydytään maksuvaikeuksista? Asuminen ja raha -esitys auttaa käsittelemään itsenäisen taloudenhallinnan kysymyksiä,

 

Tositarinoita asumisesta

Tositarinoita asumisesta – tarinoita ja tehtäviä nuorten kanssa pohdittavaksi -kirjasessa on esitelty tosielämän tarinoita, joita omilleen muuttavat nuoret ovat kohdanneet. Tarina johdattelee pohtimaan tosielämän tapauksia yhdessä nuorten kanssa. Kirja aukeaa PDF-muodossa.

 

Tilaa kouluttaja

Monilla paikkakunnilla on mahdollista tilata Asumisen ABC -kouluttaja Nuorisoasuntoliiton paikallisyhdistyksestä. Asumisen ABC -kouluttajat ovat nuorisotyön ammattilaisia, joilla on parasta paikallistietoa asumisesta ja paikallisista toimijoista. Kouluttajan tilaaminen on maksutonta.
NAL-paikallisyhdistysten yhteystietoihin.

Nuorisoasuntoliitto NAL ry
Scroll to Top