Ajankohtaista

Nuorten asuminen NYT!

Nuorten asumisen ajankohtaispäivä 2024

Vuonna 2024 tarkastellaan kevään ajankohtaisia aiheita nuorten asumisessa. Nuorten asumisen ajankohtaispäivässä tarjoillaan mm. näkökulmia kohtuuhintaisen asumisen tilanteeseen ja nuorten kokemuksia hintojen nousun vaikutuksista arkielämään ja asumiseen. Myös nuorten aikuisten asumistoiveet, asumissuunnittelu sekä hyvinvoinnin ja asumisen väliset yhteydet nousevat esiin NALin ja Diakin selvityksen tuloksista. Kiinnostavaa asiaa siis tarjolla!  

Aamupäivän osuus striimataan ja siihen on mahdollisuus osallistua etänä. Kutsumme paikan päälle mukaan verkostojamme ja nuorten parissa työskenteleviä – osallistumismäärä tapahtumatiloissa on rajoitettu, joten kannattaa varata paikka pian.  

Iltapäivällä on osallistavia työpajoja paikalle saapuville. Lisäksi NAL toimijoille on suunnattu oma nuorisoasumisen tulevaisuuskeskustelu. Päivän aikana tarjoillaan aamu- ja iltapäivävirkistystä. 

Olet erittäin lämpimästi tervetullut – ilmoittaudu NYT! 😊 Tai viimeistään 28.3. mennessä. 

Ilmoittaudu tästä!

 

Milloin ja missä?

Torstaina 4.4.2024, SOSTEn tiloissa osoitteessa Yliopistonkatu 5, Helsinki

Etäosallistujat pääsevät osallistumaan tästä

 

Ohjelma 

9.30 aamukahvi 

10.00–12.00 (etäosallistuminen mahdollista) 

  • Miksi kohtuuhintaista asumista tarvitaan? Näkökulmana nuoret – Hannu Ruonavaara, sosiologian professori, Turun yliopisto 
  • Kokemuskeskustelu – Nuorten aikuisten näkökulmia asumisen ja elämisen hintalapusta. Keskustelemassa Alex Toivanen, Iida Kotila, Henna Kilpinen ja Heini Hakulinen.  
  • Kohti omannäköistä asumista – Diakin ja NALin selvityksen tuloksia nuorten asumistoiveista ja asumissuunnittelun ohjaustarpeista – Reetta Alanko ja Reija Paananen

12.00–13.00 lounas (omakustanne) 

13.00–14.30 rinnakkaistyöpajat (vain live-osallistujille) 

  • Asunto ensin: haasteita ja ratkaisuja?/Mia Saarela, koordinaattori, Asunto ensin Verkostokehittäjät, Y-säätiö 
  • Riippuvuuden anatomia/Ossi Rantala, asumisohjaaja ja päihdetyön asiantuntija,  NAL Palvelut Oy 

14.30–15.00 iltapäiväkahvi 

15.00–17.00 NAL-toimijoiden tulevaisuuskeskustelu 

 

Kuvaukset iltapäivän työpajoista: 

Asunto ensin -työpaja 

Miten nuorisoasuminen voi edustaa asunto ensin -ajattelua? Tässä työpajassa käymme läpi asunto ensin -mallin teoriaa ja tuomme näkyväksi arjen työtä, jolla turvataan nuoren asuminen. Pohdimme asunto ensin -mallin toteuttamiseen liittyviä haasteita ja ratkaisuja yhdessä osallistuen. 

 

Riippuvuuden anatomia -työpaja 

Työpaja käsittelee riippuvuuden juurisyitä, sekä lisää ymmärrystä riippuvuussairaudesta. Lisäksi sessio on läpileikkaus käytöshäiriöistä, joiden vaikuttimena ovat riippuvuudet. Tarkoituksena on lisätä ymmärrystä, jonka avulla voimme kohdata riippuvuuden vuoksi oireilevia kokonaisvaltaisemmin.  

Scroll to Top