Ajankohtaista

Opiskelijat kehittävät tulevaisuuden ratkaisuja Nuorten asumisen ideakilpailussa

Nuorten asumisen ideakilpailu

Nuorisoasuntoliitto täyttää 50 vuotta ja juhlavuoden kunniaksi järjestetään ideakilpailu, jossa etsitään uusia ratkaisuja nuorten asumiseen ja siihen liittyviin palveluihin, konsepteihin ja toimintatapoihin.

Nuorten asumiseen ja itsenäistymiseen liittyvät ilmiöt ja tarpeet eivät ole kiveen hakattuja vaan ajassa muuttuvia. Tuorein tutkimustieto kertoo esimerkiksi, että yksin asuminen on yleistynyt, eikä yhteisöllistä asumista pidetä niin houkuttelevana kuin aiemmin. Näkemystä ja visiota nuorten asumisen muuttuvaan kenttään on lähdetty hakemaan Nuorten asumisen ideakilpailusta, jossa opiskelijajoukkueet kehittävät ratkaisuja ja kisaavat palkintosummista kilpailun finaalissa.

NAL:n toiminnanjohtaja Katri Nokela uskoo organisaatioiden jatkuvaan kehittämiseen:

“Pyöreitä vuosia juhliessa on luonnollista muistella menneitä ja katsoa taakse päin. 50 vuoden aikana NAL ja sen ympärille rakentunut yhteisö on saavuttanut paljon ja olemme siitä todella ylpeitä.

Juhlavuonna haluamme kääntää katseen myös tulevaisuuteen. Miten nuorten asumista voisi tukea paremmin? Miltä näyttää asumisen tulevaisuus? Tämänkaltaisiin kysymyksiin olemme etsimässä vastauksia ideakilpailussa ja toivottavasti opiskelijoiden kehittämät ratkaisut ovat isnpiroimassa ja näyttämässä suuntaa NAL-yhteisön työlle seuraavan 50 vuoden aikana.”

Nuorten asumisen ideakilpailu käynnistyi syyskuussa yhteistyössä oppilaistosten kanssa. Kilpailuun ilmoittautuneille joukkueille on järjestetty ammattisparrausta ideoiden kehittämistyön tueksi ja valmiit ideaehdotukset jätetään marraskuun puolessa välissä. Jatkoon pääsevät joukkueet julkistetaan 21.11. ja kilpailun finaali järjestetään NAL:n 50-vuotisjuhlaseminaarin yhteydessä joulukuun 10. päivä.

Nuorten asumisen ideakilpailua ovat  tukemassa:

 

Finanssiala, Asuntosäätiö, Suomen vuokranantajat & Rakennusteollisuus

Nuorisoasuntoliitto NAL ry
Scroll to Top