Ajankohtaista

Haetaan kokemustaustaista aluetyöntekijää sijaisuuteen (KATU-hanke, Kemi-Tornio)

Rekry

KATU – kokemusasiantuntija arjen tukena -hanke (2021–2023) on Nuorisoasuntoliitto NALin hallinnoima ja STEA:n rahoittama hanke, jonka toiminta-alueet ovat Kemi-Tornio sekä Hämeenlinna-Riihimäki-Hyvinkää. Hankkeen kohderyhmää ovat 18–29-vuotiaat rikos- ja päihdetaustaiset nuoret aikuiset ja tavoitteena on nuorten asunnottomuuden vähentäminen ja ennaltaehkäisy, elämän- ja arjenhallinnan paraneminen, uusintarikollisuuden ennaltaehkäisy sekä nuorten parissa työskentelevien ammattilaisten osaamisen parantuminen. Hankkeessa toteutetaan työparimallia, jossa sosiaalialan ammattilainen ja rikos- ja/tai päihdetaustainen kokemusasiantuntija työskentelevät yhdessä kohderyhmään kuuluvien nuorten kanssa.

 

Avoin työtehtävä

Työ alkaa 1.8.2023 ja työsuhde on määräaikainen 31.12.2023 asti. Määräaikaisuuden syynä on vanhempainvapaan sijaisuus. Haettavan aluetyöntekijän tehtävänä on asiakastyö omaa kokemustaustaa hyödyntäen rikos- ja päihdetaustaisten nuorten aikuisten kanssa tehtävässä valmennus- ja tukityössä. Työparina toimii sosiaalialan ammattilainen. Lisäksi työ sisältää hankkeen kehittämis- ja muita erikseen sovittavia tehtäviä.

Työskentelyalue on Kemi-Tornion alue. Työpiste on Torniossa. Työ edellyttää liikkumista työskentelyalueella, joten työntekijällä on oltava käytössään auto. Työ on pääsääntöisesti päivätyötä ja työaika on 37,5 h/vk. Tehtäväkohtainen palkka on 2000 euroa/kk. Työsuhteessa noudatetaan kahden kuukauden koeaikaa.

Edellytämme hakijalta omakohtaista kokemusta rikos- ja/tai päihdekierteestä irtaantumisesta sekä kykyä kohdata erilaisissa elämäntilanteissa olevia päihteillä ja rikoksilla oireilevia nuoria. Tehtävässä tarvitaan hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja. Valinnassa kiinnitetään huomiota siihen, että hakijan oma toipuminen on edennyt niin, että elämässä on tilaa olla tukemassa toisia. Lisäksi hakijalla tulee olla motivaatiota toimia kokemusasiantuntijana sekä yhteistyökykyä toimia rakentavasti yhteistyössä eri viranomaisten kanssa.  Arvostamme kokemusasiantuntijakoulutusta sekä kokemusta haastavan (esim. päihde- tai rikostaustaiset) kohderyhmän kanssa työskentelystä.

 

Työnhaku

Lähetäthän vapaamuotoisen työhakemuksen, jossa kerrot itsestäsi ja aikaisemmasta työkokemuksestasi, viimeistään 31.5.2023 mennessä osoitteeseen janne.olsen@nal.fi. Aloitamme työhaastattelut jo hakuaikana.

Lisätietoja työtehtävästä antaa aluetyöntekijä Janne Olsen, p. 040 822 5166 arkisin klo 8–16.

 

Työnantaja

Nuorisoasuntoliitto NAL ry on 21 nuorisoasuntoyhdistyksen valtakunnallinen kattojärjestö ja nuorten asumisen asiantuntija. Paikallisyhdistysten ja liiton lisäksi NAL-yhteisöön kuuluvat NAL Asunnot Oy, NAL Palvelut Oy sekä 6 jäsenjärjestöä.

NAL-yhteisö tuottaa ja vuokraa koteja alle 30-vuotiaille nuorille, kehittää ja järjestää itsenäisen asumisen turvaavia palveluja ja toimii nuorten asumisen edunvalvojana.

Tarjoamme innostavan, kehittämismyönteisen ja tasa-arvoisen työyhteisön. NALissa noudatetaan sosiaalialan järjestöjen työehtosopimusta. Käytössä on lounas- ja virike-edut sekä kattava työterveyshuolto.

Nuorisoasuntoliitto NAL ry
Scroll to Top