Ajankohtaista

Asumisen pormestaritentti – Miten saamme Helsingistä kohtuuhintaisen?

Miten saamme Helsingistä kohtuuhintaisen? Asumisen pormestaritentti
Asumisen pormestaritentissä Helsingin viiden suurimman puolueen pormestariehdokkaat esittävät ratkaisujaan asumisen korkeaan hintaan, keskustelevat kohtuuhintaisesta asumisesta ja kertovat puolueidensa saavutuksista ja tavoitteista asunto- ja maankäyttöpolitiikassa. Tapahtuma striimataan yleisölle Musiikkitalosta torstaina 20.5. klo 17.30–19.00.

Asumisen hinta on ajankohtainen puheenaihe Helsingissä vuosi toisensa jälkeen. Asumisen korkeat kustannukset muodostavat suuren yhteiskunnallisen haasteen, joka muun muassa vaikeuttaa työvoiman liikkuvuutta, heikentää kaupungin elinvoimaisuutta sekä aiheuttaa syrjäytymistä ja asunnottomuutta. Mitä keinoja asuntopolitiikalla on ratkoa näitä ongelmia ja miltä asumisen tulevaisuus Helsingissä näyttää?

Tervetuloa seuraamaan Sillanrakentajat-verkoston pormestaritenttiä, jossa näihin kysymyksiin vastauksia etsii pormestariehdokkaat Paavo Arhinmäki (vas.), Jussi Halla-Aho (ps.), Anni Sinnemäki (vihr.), Nasima Razmyar (sd.) ja Juhana Vartiainen (kok.). Keskustelua käydään myös puolueiden asuntopoliittisista onnistumisista 2010-luvulla ja selvitetään, miten puolueet edistävät asumista tulevalla valtuustokaudella.

Tentin juontaa asuntoasioihin erikoistunut toimittaja Päivi Karvinen. Tapahtuman avauspuheenvuoron esittää Sillanrakentajat-verkoston puheenjohtaja, toimitusjohtaja Jouni Parkkonen. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) erityisasiantuntija Sampo Valliuksen välipuheenvuorossa käsitellään kaavamääräysten vaikutusta asumisen hintaan.

Tapahtuma striimataan torstaina 20.5. klo 17.30–19.00. Seuraa striimiä osoitteessa: https://vimeo.com/event/980915

Tapahtuman järjestää asukkaita, kiinteistönomistajia ja muita asumisen toimijoita edustava Sillanrakentajat-verkosto. Verkostossa mukana olevat kiinteistönomistajat tarjoavat sekä normaalia kohtuuhintaista vuokra-asumista että asuntoja erityisryhmille, kuten nuorille ja opiskelijoille, ja mukana olevat asukasjärjestöt edustavat monipuolisesti kaikkia asukkaita. Lue lisää Sillanrakentajat-verkostosta osoitteessa: sillanrakentajatverkosto.wordpress.com/

 

Scroll to Top