Ajankohtaista

NAL hakee aluetyöntekijää rikostaustaisten nuorten asumista tukevaan hankkeeseen

KATU - Kokemusasiantuntija arjen tukena -hanke rektytoi

Nuorisoasuntoliitto NAL ry etsii aluetyöntekijää KATU – kokemusasiantuntija arjen tukena -hankkeeseen, jossa tähdätään rikostaustaisten nuorten asunnottomuuden vähentämiseen ja arjenhallinnan paranemiseen. Työskentelyalueena Hyvinkää-Riihimäki-Hämeenlinna. Työsuhde on määräaikainen 31.3.2024 saakka. Työ alkaa 1.10. tai sopimuksen mukaan. 

Hanke

Hankkeen tarkoitus on vankilasta vapautuvien, yhdyskuntaseuraamusta suorittavien sekä muiden rikos- ja päihdetaustaisten 18–29-vuotiaiden nuorten aikuisten asumisen turvaaminen ja elämänhallinnan parantaminen koulutetun rikos- ja päihdekokemusasiantuntijan ja sosiaalialan tai asumisen ammattilaisen avulla. Hanketta toteutetaan kahdella alueella: Hyvinkää-Riihimäki-Hämeenlinna ja Kemi-Tornio. Toiminnan tavoitteena on rikostaustaisten nuorten asunnottomuuden vähentäminen, rikostaustaisten nuorten elämän- ja arjenhallinnan paraneminen, uusintarikollisuuden ennaltaehkäisy ja nuorten parissa työskentelevien ammattilaisten osaamisen parantuminen.

Avoin työtehtävä

Aluetyöntekijän tehtävänä on asiakastyö rikostaustaisten nuorten aikuisten kanssa, kokemusasiantuntijan työparina ja työn ohjaajana toimiminen, alueellinen verkostotyö sekä kehittämistehtävät. 

Hankkeessa tehdään yhteistyötä eri viranomaisten kanssa ja hakijasta voidaan tehdä turvallisuusselvitys.  

Odotamme  

 • kokemusta haastavan kohderyhmän kanssa työskentelystä  
 • sosiaalialan tai muuta soveltuvaa koulutusta  
 • kokemusta monialaisesta verkostotyöstä 
 • paineensietokykyä, hyviä organisointitaitoja, itsenäistä työotetta, yhteistyötaitoja sekä esiintymiskykyä 
 • Halukkuutta työskennellä työparimallilla kokemusasiantuntijan kanssa
   

Arvostamme  

 • kokemusta projekti– tai kehittämistyöstä  
 • nuoriin aikuisiin ja asumiseen liittyvää asiantuntemusta   
 • kokemusasiantuntijatoiminnan tuntemusta  
 • tiimivastaavana tai esihenkilönä toimimista  

Työpiste on Hyvinkäällä, mutta koska työskentelyalueen ollessa useammalla paikkakunnalla työ edellyttää liikkumista ja työntekijällä on oltava käytössään auto tai vastaava kulkuväline. Tehtäväkohtainen palkka on 2600–2800 euroa työntekijän kokemus huomioiden.

Työnantaja

Nuorisoasuntoliitto NAL ry on 23 nuorisoasuntoyhdistyksen valtakunnallinen kattojärjestö ja nuorten asumisen asiantuntija. Paikallisyhdistysten ja liiton lisäksi NAL-yhteisöön kuuluvat NAL Asunnot Oy, NAL Palvelut Oy sekä 6 jäsenjärjestöä. 

NAL-yhteisö tuottaa ja vuokraa koteja alle 30-vuotiaille nuorille, kehittää ja järjestää itsenäisen asumisen turvaavia palveluja ja toimii nuorten asumisen edunvalvojana. 

Tarjoamme innostavan, kehittämismyönteisen ja tasa-arvoisen työyhteisön. NAL:ssa noudatetaan sosiaalialan järjestöjen työehtosopimusta. Käytössä on lounas- ja virike-edut sekä kattava työterveyshuolto.  

Haluamme, että työyhteisömme on yhdenvertainen ja moninainen. Toivomme hakijoiksi eri-ikäisiä, eri sukupuolien edustajia sekä kieli-, kulttuuri- ja muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä.

Työnhaku

Jätäthän hakemuksesi mahdollisimman pian ja viimeistään sunnuntaina 11.9. Haastatteluun valituille annamme lyhyen kirjallisen tehtävän, joka tulee palauttaa ennen haastattelua.
Haastattelemme myös haun ollessa käynnissä ja paikka täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä, joten suosittelemaan lähettämään hakemuksen meille mahdollisimman pian. 

Vapaamuotoisen hakemuksen ja ansioluettelon voi lähettää osoitteeseen rekrytointi@nal.fi. Pyydämme ystävällisesti lähettämään ne pdf-muodossa.

Lisätietoja työtehtävästä antaa projektipäällikkö Vilma Kinnunen (to-pe), 040 0901094ja aluetyöntekijä Johanna Järviluoma (ma-ke) 09 77453657. 

Scroll to Top