Ajankohtaista

Uusi Omaan kotiin opas – hyvinvointia itsenäistyvän nuoren asumiseen

Uusi Omaan kotiin -opas on ilmestynyt!

Omaan kotiin -oppaan uusin versio on julkaistu! Omaan kotiin -opas on NALin julkaisema itsenäistyvälle nuorelle suunnattu opas, jossa käydään läpi ensi kertaa omaan kotiin muuttavalle hyödyllistä tietoa esimerkiksi vuokrasopimukseen, kotona viihtymiseen, muuttamiseen, raha-asioihin ja kodin siisteyteen liittyen. Oppaita on NALilla julkaistu jo noin neljänkymmenen vuoden ajan, joten kokemusta tällä saralla on kertynyt! 

Uusimmassa oppaassa halusimme nostaa erityisesti asumisen vaikutuksia kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Kodin rakentuminen on nuoren aikuisen henkilökohtainen prosessi, jossa on keskeistä omannäköisen ja hyvää oloa tukevan asumisen ja arjen muodostuminen. Kotihyvinvointiin liittyviä kysymyksiä ovat esimerkiksi: Millaista vapaa-aikaa kotona haluaisin mieluiten viettää? Millainen raha-asioiden hoitaminen tuo riittävää turvallisuuden tunnetta? Keneltä voin kysyä apua, kun sitä tarvitsen?  

Meidän viestimme nuorille on, että omilleen muuttaminen on jännittävää ja hauskaa uuden oppimisen aikaa. Arkisten asioiden sujuessa myös muu elämä rullaa ja asiat kehkeytyvät hyvään suuntaan. Kun kysyttävää tai huolta asumiseen liittyen tulee – meiltä voi aina kysyä. Kukaan ei ole seppä syntyessään ja asumiseen voi liittyä paljon uutta. NALin paikallisyhdistysten ja NAL-konsernin yhteystiedot löydät oppaan lopusta – ole yhteydessä, me autamme! Myös Ohjaamoista saat apua asumisen asioissa.  

Pääset tutustumaan uuteen oppaaseen täältä. Oppaan tyylikäs taittopohja on ennallaan, mutta sisällöllisesti opasta on päivitetty ja myös kuvat ovat uudet ja värikkäät. Uusi opas on julkaistu suomen- ja englanninkielellä. Vanhemmasta painoksesta löytyvät myös arabian- ja venäjänkieliset versiot.  

Scroll to Top