Ajankohtaista

Nuorten asumisen ideakilpailun voittajat valittu

Ideakilpailun voittajat hymyilevät kuvassa stipendien kanssa

Nuorten asumisen ideakilpailun huipentui perjantaina 10.12. Nuorisoasuntoliiton 50-vuotisjuhlaseminaarissa pidettyyn finaaliin, jossa kolme finalistijoukkuetta pitchasivat ideansa seminaariyleisölle ja tuomaristolle. Yleisö pääsi äänestämään omaa suosikkiaan ja tuomaristo jakoi ensimmäisen, toisen ja kolmannen sijan. Kilpailun voittaja palkittiin 3000 eurolla, toinen sija 1500 eurolla ja kolmas sija 1000 eurolla.

Tuomariston puheenjohtaja Finanssiala ry:n viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Tuomo Yli-Huttula kiitti kaikkia joukkueita hyvästä työstä: kaikissa ideoissa oli elementtejä, joita voi hyödyntää nuorten asumisen palveluiden kehittämisessä.

LPT22-joukkue keräsi kirkaimmat palkinnot, kun joukkueen idea valittiin sekä yleisön suosikiksi että 1. palkinnon saajaksi. Tuomariston perusteluissa idea oli hyvin esitetty ja viimeistelty. NAL Nappi-sovellukseen on sisällytetty oleelliset nuorten asumiseen liittyvät elementit: oma koti, oma talous, oma mieli ja oma yhteisö.

Toiseksi finaalissa tuli Köydenpunojat-joukkue. Ideassa nuorten asumiseen liittyvät arjen haasteet oli tunnistettu ja esitelty hyvin, mutta toteutus ei ollut yhtä pitkälle viety kuin voittajaideassa. 3. palkinnon sai HAMKin Habitot, jonka idea sai tuomaristolta kehuja erityisesti yhtäältä nuoren kohtaamisen merkityksen korostamisesta ja toisaalta ratkaisujen etsimisestä käytännön haasteisiin kuten korjauskulujen vähentämiseen.

NAL kiittää kilpailuun osallistuneita oppilaitoksia, joukkueita, tuomaristoa ja yhteistyökumppaneita!

Nuorten asumisen ideakilpailua ovat tukemassa:

Finanssiala, Asuntosäätiö, Suomen vuokranantajat & Rakennusteollisuus

Nuorisoasuntoliitto NAL ry
Scroll to Top