Ajankohtaista

Nuorisoasuntoliitto aktivoi nuoria asukkaita mukaan suunnittelemaan tulevaisuuden asumista

Kirstinharju

Loppuvuonna 2020 haettiin innostuneita ja kiinnostuneita asukkaita mukaan vaikuttamaan nuorisoasumisen palveluiden kehittämiseen ja asumisen tulevaisuuteen. Ensimmäisenä tehtävä oli pohtia, millaista on hyvä nuorisoasuminen.

NAL-Asukasraadiksi nimetty ryhmä on mukana kehittämässä nuorisoasumista, ja ottaa kantaa sitä koskeviin asioihin. Raati on mukana nuorille suunnattujen asuntojen suunnittelussa ja rakentamisessa, sekä kehittää palveluita ja sisältöjä asukkaille. Asukasraati mahdollistaa suoran ja ajantasaisen palautteen asukkailta ja tuoreimmat ideat. Raadin toiminta on yhdessä kehittämistä ja toisiltamme oppimista.

19.1.2021 pidettiin Asukasraadin ensimmäinen tapaaminen ja kokoonnuttiin yhteen ruutujen välityksellä. Asukasraadin edustajat ovat eri ikäisiä ja taustaisia asukkaita Helsingin ja Vantaan kohteista. Ensimmäisessä tapaamisessa raatilaiset tutustuivat toisiinsa ja NAL-yhteisön toimintaan. NAL Asunnot Oy:n toiminnasta kuultiin toimitusjohtaja Samuli Killströmiltä ja nuorisoasuntojen rakennuttamisprosessista kiinteistöjohtaja Johanna Saarelalta.

Uudet raatilaiset ovat innostuneita ja valmiita sitoutumaan kehitystyöhön yhdessä NAL-yhteisön työntekijöiden kanssa. Raadin tapaamisessa keskusteltiin, millaisen panoksen asukkaat voivat antaa nuorisoasuntojen suunnitteluun ja mihin suuntaan katseet kannattaa suunnata tulevaisuuden asumisessa. Asuminen ei ole vain seiniä, vaan asumiseen liittyy vahvasti palvelut, liikkuminen kaupungissa ja koko asuinympäristö. Keskustelua heräsi myös mm. autoilun tulevaisuudesta, yhteiskäyttöautoista ja sähköpotkulaudoista.

Pysy kuulolla NAL-Asukasraadin toiminnasta! Kerromme jatkossakin aktiivisesti millaisia ajatuksia raatilaiset kehittävät.

Scroll to Top