KATU-hanke

KATU – kokemusasiantuntija arjen tukena -hankkeessa

Nuorisoasuntoliiton  KATU – kokemusasiantuntija arjen tukena -hanke

Hanke on päättynyt maaliskuussa 2024.

KATU-hankkeessa pyritään vaikuttamaan rikostaustaisten nuorten asunnottomuuden vähentämiseen ja arjenhallinnan paranemiseen työparimallia hyödyntämällä. Työparimallissa rikostaustainen koulutettu kokemusasiantuntija ja sosiaalialan ammattilainen toteuttavat asiakas- ja kehittämistyötä jaettua asiantuntijuutta hyödyntäen. Toiminnan tavoitteena on rikostaustaisten nuorten asunnottomuuden vähentämisen ja elämän- ja arjenhallinnan paranemisen lisäksi uusintarikollisuuden ennaltaehkäisy ja nuorten parissa työskentelevien ammattilaisten osaamisen parantuminen rikoserityisyyden kysymyksissä.

KATU-hanketta toteutettiin kahdella alueella Hämeenlinna-Riihimäki-Hyvinkää sekä Kemi-Tornio. Nuorisoasuntoliiton paikallisyhdistykset NAL Hämeenlinnan seutu, NAL Riihimäki, Hyvinkään Nuorisoasuntoyhdistys ja Oulunseudun Nuorisoasuntoyhdistys olivat hankkeen yhteistyökumppaneita. Muita kumppaneita olivat muun muassa Rikosseuraamuslaitos, Kriminaalihuollon tukisäätiö, KRIS ry ja Y-säätiö.

NALin KATU-hanke on päättynyt, mutta uudet KATU 2.0 -hankkeet käynnistyvät kevään 2024 aikana seuraavissa NALin paikallisyhdistyksissä:

NAL Rovaniemi ry
NAL Hämeenlinnan seutu ry
Keski-Uudenmaan Nuorisoasuntoyhdistys ry (Kuna)
Oulunseudun Nuorisoasuntoyhdistys ry (Osna)

 

Scroll to Top