nuorten asumisen ideakilpailu

Nuorten asumisen ideakilpailu

Nuorisoasuntoliitto ry (NAL) viettää 50-vuotisjuhlavuottaan ja juhlavuoden kunniaksi järjestämme ideakilpailun, jossa etsitään uusia ratkaisuja nuorten asumiseen ja siihen liittyviin palveluihin, konsepteihin ja toimintatapoihin.

ideakilpailu kysymykset verkkosivuille

Nuorten asumisen ideakilpailu on korkeakouluopiskelijoille suunnattu kilpailu. Kilpailun tavoitteena on syksyn aikana kehittää uusia avauksia nuorten asumiseen.

Ideat voivat olla esimerkiksi palveluita, asukastoiminnan muotoja, jotain taloihin ja niiden rakentamiseen liittyvää tai tapoja synnyttää vuorovaikutusta ja yhteisöllisyyttä naapurien kanssa. Kilpailussa voi ratkoa nuorten asumiseen liittyviä haasteita, pyrkiä parantamaan nuorten arjen hyvinvointia tai etsiä ratkaisua asumiseen kytkeytyviin ilmiöihin, kuten kierrätykseen, kestävään kuluttamiseen tai energiatehokkuuteen. 

KILPAILUN TOTEUTUS

Kilpailu järjestetään joukkuekilpailuna syksyn 2021 aikana. Joukkueet muodostuvat 2–6 opiskelijasta.

Kilpailu käynnistyi Kick Off -tilaisuudella 15.09. klo 14–15. Voit tutustua tilaisuuden esitysdioihin.

Ilmoita joukkueesi mukaan kilpailuun 31.10. mennessä täällä. Riittää, että yksi henkilö joukkueesta ilmoittautuu.

Valmiit ideat toimitetaan 14.11. mennessä NAL:lle. Jatkoon valitaan 3 kolme joukkuetta ja valinnat ilmoitetaan 21.11. Jatkoon ja kilpailun finaaliin päässeille joukkueille järjestetään sparraustyöpaja viikolla 47 22.11–26.11, jossa joukkueet saavat palautetta ja kommentteja asiantuntijoilta ja asumisen ammattilaisilta.

Finaali järjestetään 10.12.2021 klo 12 NAL:n 50-vuotisjuhlaseminaarin yhteydessä Helsingissä Kuntatalolla. Finaalissa joukkueet pitchaavat ideansa yleisölle ja kilpailun tuomaristolle, joka valitsee voittajan seminaarin aikana. Kilpailun finaaliin valitut joukkueet palkitaan rahapalkinnoilla, jotka julkistetaan Kick Off -tilaisuudessa.

KILPAILUA TUKEVAT:

Finanssiala, Asuntosäätiö, Suomen vuokranantajat, Rakennusliitto

KILPAILUN AIKATAULU

15.9. Kick Off -tilaisuus
Kilpailu käynnistyy etäyhteydellä Zoomissa järjestettävässä Kick Off -tilaisuudessa. Tilaisuudessa kerrotaan kilpailusta ja siihen osallistumisesta, kilpailun tavoitteista ja annetaan osallistujille hyödyllistä tietoa NAL:sta ja nuorten asumisesta.

15.9.–14.11. Ideaehdotusten kehittäminen joukkueissa

14.11. Ideaehdotusten lähettämisen deadline
Valmiit Ideaehdotukset toimitetaan sähköpostitse ideakilpailu@nal.fi sunnuntaihin 14.11. klo 23.59 mennessä.

21.11. Finaalijoukkueiden julkistus
NAL valitsee 3 joukkuetta finaaliin. Finalisteille ilmoitetaan asiasta sähköpostitse ja asiasta tiedotetaan NAL:n verkkosivuilla ja some-kanavissa.

22.11.–26.11. Sparraustyöpajat finalisteille
Finaaliin päässeille joukkueille järjestetään sparraustyöpaja, jossa joukkueet saavat palautetta yhteistyökumppaneilta ja asiantuntijoilta.

6.12. Deadline finalistien lopullisille ideaehdotuksille
Finalistit lähettävät lopulliset ideaehdotukset 6.12. klo 23.59 mennessä osoitteeseen ideakilpailu@nal.fi.

10.12. Kilpailun finaali NAL:n 50v.-juhlaseminaarissa
Joukkueet esittelevät ideansa juhlaseminaarissa 10.12. Tuomaristo valitsee voittajajoukkueen tilaisuuden aikana ja voittaja julkistetaan ja palkitaan!

Lisää tietoa kilpailusta ja siihen osallistumisesta löydät Usein kysytyt kysymykset -sivulta.

Luethan myös kilpailun säännöt, jos suunnittelet osallistumista kilpailuun!

Nuorten asumisen ideakilpailun henkilörekisterin tietosuojaseloste.

Scroll to Top